Рецепт аюрведичного чаю по домашньому

Травень 11, 2020

Аюрведичний ЧАЙ - КЕРОБОВИЙ З ЧИЛІ (Рецепт №1)

  • 4 стол. лож. кероба
  • 1/2 ч. лож. чілі
  • 1 ч. лож. меленої сушеної лакриці
  • 1 ч. лож. меленої кориці
  • 1 ч. лож. меленого імбиру
  • 1/4 ч. лож. меленого чорного перцю
  • 1/4 ч. лож. меленого анісу
  • 1 ч. лож. ячмінного солоду
  • щіпка меленої гвоздики
  • 1/2 ч. лож. меленого кардамону
  • на кінчику ножа зерен ванілі

Змішати всі інгредієнти і зберігати в герметичній посуді. Одну чайну ложку суміші залити 180-200 мл окропу і дати настоятися протягом 5-7 хвилин. Додати молоко або його замінники. Підсолодити цукром або медом за смаком

вата - (зменшує) питта + - (нейтрально) капха - (зменшує)

Аюрведичний ЧАЙ - ГІМАЛАЙСЬКИЙ (Рецепт №2)

  • 2 ч. лож. меленого імбиру
  • 1 ч. лож. меленого фенхеля
  • 1/2 ч. лож. меленої лакриці (корінь)
  • 1/2 ч. лож. меленої кориці
  • 1/2 ч. лож. меленого анісу
  • 1/2 ч. лож. меленого коріандру

Змішати всі інгредієнти і зберігати в герметичній посуді. Одну чайну ложку суміші залити 250 мл гарячої води і дати настоятися. Цукор або мед додати за смаком.

вата - питта + капха -

Аюрведичний ЧАЙ - КЕРОБОВИЙ (Рецепт №3)

  • 2 стол. лож. кероба
  • 1 ч. лож. меленої кориці
  • 1/2 ч. лож. меленого кардамону
  • 1/2 ч. лож. меленого імбиру
  • 1/2 ч. лож. цикорію
  • 1/8 ч. лож. меленої гвоздики
  • щіпка меленого чорного перцю

Змішати всі інгредієнти і зберігати в герметичній посуді. Одну чайну ложку суміші залити гарячою водою або молоком (250 мл) і дати настоятися. Мед або цукор додати за смаком.

вата + - питта + капха -



Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук