Що таке чай масала

Квітень 5, 2019

Чай масала (Special Tea Masala) - це чай з спеціями і рослинним молоком, дуже популярний в Індії та в усьому світі. Дуже бадьорить і зігріваючий напій з насичений пряним ароматом.

Один з рецептів чаю масла

  • 1л. рослинного молока (кокосове, мигдальне, також рисове або вівсяне)
  • 3ч.л. чорного листового чаю
  • цукор або мед
  • спеції - кардамон, кориця, корінь імбиру, запашний перець, гвоздика, мускатний горіх, аніс

Приготування:

Замочіть чорний чай на пару хвилин в холодній воді, щоб він набряк. Всі спеції як слід подрібніть - наприклад, в кавомолці. Кардамон годі й лущити, а розтерти. Імбир натріть на тертці. Якщо свіжого імбиру немає, використовуйте сушений в порошку. Вилийте в каструлю молоко, додайте цукор або мед, набряклий чай. Доведіть молоко до кипіння. Додайте всі спеції і імбир. Зменшіть вогонь до мінімального, варіть чай 3-5 хвилин. Як тільки суміш стане кремовою, зніміть каструлю з вогню, накрийте щільно і настоюйте 5 хвилин. Процідіть напій в чашки.

Коментарі

Не знайдено дописів

Написати відгук