Чай масала (Special Tea Masala) - це чай з спеціями і рослинним молоком, дуже популярний в Індії та в усьому світі. Дуже бадьорить і зігріваючий напій з насичений пряним ароматом.
Один з рецептів чаю масла
Приготування:
Замочіть чорний чай на пару хвилин в холодній воді, щоб він набряк. Всі спеції як слід подрібніть - наприклад, в кавомолці. Кардамон годі й лущити, а розтерти. Імбир натріть на тертці. Якщо свіжого імбиру немає, використовуйте сушений в порошку. Вилийте в каструлю молоко, додайте цукор або мед, набряклий чай. Доведіть молоко до кипіння. Додайте всі спеції і імбир. Зменшіть вогонь до мінімального, варіть чай 3-5 хвилин. Як тільки суміш стане кремовою, зніміть каструлю з вогню, накрийте щільно і настоюйте 5 хвилин. Процідіть напій в чашки.
Не знайдено дописів
Написати відгук